Tulcea

Atractii locale
Tulcea este un orasel de la portile Deltei situat pe 7 coline, cu o istorie tumultoasa. Principalele puncte de interes pe care echipa Esplanada vi le recomanda sunt:

  • Centru Muzeal Eco Turistic Delta Dunarii, unde puteti vizita cel mai mare acvariu din Romania;
  • Monumentul Independentei- Dealul Monumentului care ofera o priveliste de ansamblu asupra orasului cat si asupra bifurcatiei bratului Tulcea;
  • Muzeul de Istorie si Arheologie;
  • Centrul-Muzeal-Ecoturistic-Delta-Dunarii
  • Muzeul de Arta;
  • Muzeul de Etnografie si Arta Populara.

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii (Str. 14 Noiembrie, nr. 1) Muzeul are in componenta sa o expozitie permanenta ce prezinta in principal patrimoniul natural al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, un acvariu si alte expozitii temporare puse intr-un decor specific Deltei Dunarii. Acvariul are in dotare un spatiu de stocare a apei de 150 de tone, unde se afla 24 de specii de pesti indigeni, intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 de specii de pesti de recif, 8 specii de nevertebrate marine si 12 specii de corali aduse din Indonezia


Muzeul-de-Istorie-si-Arheologie

Muzeul de Istorie si Arheologie (Parcul Monumentul Independentei, Str. Gloriei) - aflat pe una din colinele orasului Tulcea. Denumirea parcului este data de Monumentul Independentei ridicat în cinstea eroilor cazuti în Razboiul de Independenta. Prin materialele expuse, muzeul face o incursiune din antichitate si pâna în epoca medievala a istoriei Dobrogei de Nord expunând un bogat patrimoniu arheologic - aproape 90.000 de piese arheologice, numismatice si epigrafice, fiind organizat pe colectii: ceramica, bronzuri, piese sculpturale si epigrafice, podoabe, obiecte paleocrestine si crestine, numismatica. Monumentul mai sus mentionat a fost fondat in 1899, iar obeliscul a fost realizat din granit de Bavenno (22 m înaltime) intr-un atelier de pietrarie din Milano si statuile din bronz (Dorobantul si Vulturul - 5 m înaltime) au fost turnate intr-un atelier din Venetia.

muzeul-de-arta-tulcea-1-2


Muzeul de Arta Tulcea (Str. Grigore Antipa nr. 2) - situat în apropierea falezei Dunarii, muzeul adaposteste colectii de arta, gravura si sculptura contemporana si se mândreste cu o exceptionala colectie de avangarda interbelica semnate de câtre artisti romani ca: Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Frederic Storck, Ion Jalea, Oscar Han, Victor Brauner - cea mai importanta colectie de pictura din tara.


muzeu-tulcea-431

Muzeul de Etnografie si Arta Populara (Str. 9 Mai nr. 4) - pe parcursul anului, muzeul adaposteste numeroase expozitii temporare de creatie si obiceiuri populare traditionale specifice Dobrogei si întregii tari detinând un numar de aproximativ 6.400 de piese împartite in colectia de etnografie (unelte agricole si pentru cresterea animalelor, de pescuit, colectie de piese de arama, etc.) si colectia de arta populara (tesaturi de uz casnic si decorativ, piese de port si podoabe, etc). Muzeul gestioneaza si Casa Memoriala a scriitorului dobrogean Panait Cerna, Casa Panaghia din Babadag - o frumoasa expozitie de arta orientala si Muzeul Satului Dobrogean de la Enisala - o gospodarie taraneasca conservata "in situl".

Tulcea este un orasel la portile Deltei, cu o istorie tumultoasa.  Principalele puncte de interes care merita vizitate sunt:

You are here